Ruszyła kampania “Zero tolerancji”

Kampania “Zero tolerancji”!

Ostatnie miesiące to niebezpieczny flirt instytucji publicznych ze skrajną, antydemokratyczną prawicą. Neofaszyści, antysemici, prawicowi bojówkarze uczestniczą na równych prawach w uroczystościach państwowych, są zapraszani na dyskusje w instytucjach publicznych, rasistowskie kapele organizują koncerty w miejscach publicznych.

Politycy głównego nurtu swoimi publicznymi wypowiedziami sami podsycają ksenofobiczne nastroje. Po przejęciu władzy przez PiS skrajna prawica rozpanoszyła się w instytucjach państwowych i w mediach. Dzięki sympatii ze strony PiS, środowiska szerzące nienawiść są przekonane, że wraz z nadejściem prawicowych rządów wolno im wszystko.

Razem nie godzi się na obecność neofaszystów, rasistów, antysemitów i zwykłych ulicznych bandytów w głównym nurcie polskiej polityki i debaty publicznej. Dlatego ruszamy z kampanią Zero Tolerancji. Pojawimy się wszędzie tam, gdzie władza będzie współpracowała ze skrajną prawicą. Nagłośnimy każdy przypadek flirtu instytucji publicznych z neofaszystami. Ten związek czas zakończyć na dobre.

Zgłoś incydent